Reus

“Reus, la segona àrea
metropolitana de Catalunya”

REUS. HISTÒRIA I MODERNITAT UNIDES

Reus, segona àrea metropolitana de Catalunya, es troba a l’Arc Mediterrani. És una regió consolidada per la indústria, el turisme i per les infraestructures aèries i xarxes ferroviàries.

L’eix comercial en què es basa l’economia de Reus és el sector agroalimentari, amb la comercialització del vi, oli i fruita seca. Pel que fa a l’oferta cultural, Reus compta amb una àmplia xarxa de teatres, nombroses exposicions d’arts plàstiques, espectacles al carrer, diversos museus, actes musicals i d’altres festivals.

Reus també compta d’un important patrimoni històric amb Referents modernistes tan destacats com Antoni Gaudí (nascut a Reus el 1852), Lluís Domènech i Montaner o Joan Rubió i Bellver. Aquest fet ha suposat que Reus formi part del Réseau Art Nouveau Network, projecte europeu que vol posar a l’abast de tots els ciutadans la riquesa del patrimoni modernista comú.

REUS. HISTÒRIA I MODERNITAT UNIDES

El grup empresarial Núñez i Navarro ha va culminar amb el *Pallol la recuperació del centre històric de Reus, on va dur a terme, *per primera vegada en les seves més de 65 anys d’història, la *cosntrucción i gestió d’un centre comercial urbà.

Durant la rehabilitació, les troballes històriques van ser:

  • Antiga muralla de la ciutat
  • Vestigis de l’època romana i de l’edat mitjana de tradició ceramista
  • Últimes dècades Segle XVI: nova muralla per a protegir els habitants i les cases
  • Amb el creixement de la ciutat, es deixa d’utilitzar la muralla i es derroca
  • En El *Pallol queden restes arqueològiques en el subsòl
  • Excavacions 2000-2001: Es troben restes del mur medieval
  • A l’interior de la muralla es localitzen forns dedicats a la producció ceràmica dels segles XVI i XVII.
  • Es recupera un gran nombre de bols, cassoles i plats decorats (actualment en el museu d’arqueologia Salvador Vilaseca).

L’objectiu del projecte va ser integrar per primera vegada a Catalunya una zona comercial i residencial en ple centre històric d’una de les capitals més imprescindibles de la Costa Daurada