Més de 300 persones s’acosten al Passeig comercial a donar productes de primera necessitat

Reus, març de 2022.- Davant l’emergència que viu la població d’Ucraïna des del passat 24 de febrer, el Passeig Comercial El Pallol ha activat una campanya de recollida de productes de primera necessitat per a ajudar a la població afectada per la crisi al país. L’eix comercial ha posat a la disposició dels seus clients un punt de recollida en la planta baixa del recinte, disponible les 24 hores del dia.

El bon acolliment per part dels visitants i treballadors del Pallol ha permès recol·lectar un gran volum de roba fins al moment. Ara s’assenyala com a prioritària la donació d’aliments que puguin conservar-se per llargs períodes de temps i productes de farmàcia i d’higiene personal, especialment per a dones i nens, davant la dificultat d’obtenir aquest tipus d’articles a Ucraïna. 

Open Europe ReusDes de l’inici de la campanya més de 300 reusencs han mostrat el seu suport i han contribuït a omplir els dos contenidors preparats per a la col·lecta. Un equip de voluntaris treballa a l’interior del magatzem per a classificar les donacions per categories, etiquetant en castellà i ucraïnès. Per a poder portar els productes fins a Ucraïna, l’entitat cultural sense ànim de lucre Open Europe, amb seu a Reus, coordina els enviaments, els vehicles i l’acolliment de refugiats, i part cap al país una vegada a la setmana des de Reus.

A part de la recollida d’estris, El Pallol ha fet difusió d’altres canals de suport per a magnificar l’ajuda al poble ucraïnès com, per exemple, les donacions bancàries que aniran destinades a les iniciatives de suport impulsades per l’associació Open Europe Reus.

Per part seva, El Pallol anima als reusencs a continuar contribuint en la campanya de solidaritat mitjançant donacions dels productes més demandats, i també agraeix la implicació de la ciutadania, així com la participació voluntària de treballadors de l’eix comercial en l’ajuda a les persones afectades per la crisi humanitària actual.

_____________________________________________________________________ 

Com pots ajudar Ucraïna? 

_____________________________________________________________________