El Pallol_Mercadona_1Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, i Núñez i Navarro han arribat a un acord per obrir un nou supermercat al Passeig Comercial El Pallol, de Reus. L’arribada d’una nova botiga eficient de Mercadona al centre comercial suposarà un nou impuls pel Passeig Comercial i ajudarà a dinamitzar la zona.

Des que el Passeig Comercial El Pallol va veure la llum l’any 2007, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació del centre històric de Reus a través de la construcció i gestió d’un centre comercial urbà, el Grup Núñez i Navarro ha treballat per consolidar l’oferta comercial del centre que ara compta amb una quinzena d’establiments.

El nou comerç, que s’obre en un entorn tradicionalment dedicat a les compres, aportarà una nova oferta d’alimentació, neteja de la llar, higiene personal i menjar per a mascotes que se suma a la ja existent de moda, complements, esport, bellesa, oci, cultura i restauració.

El nou Mercadona d’El Pallol

plano el pallol mercadona

Plànol dels accessos al supermercat per la planta baixa i per la planta del carrer

L’obertura del nou supermercat, prevista per l’any 2023, ha suposat la remodelació de la planta baixa del centre comercial per adaptar el local que ocuparà una superfície de prop de 1.800m2.

La botiga Mercadona d’El Pallol comptarà amb dos accessos: un, ubicat a la plaça Evarist Fàbregas i Pàmies i, l’altre amb entrada per la planta baixa.

 

 

El Pallol_Mercadona_2

Esbós de les façanes del nou Hotel d’El Pallol, on s’ubicarà l’accés de l’establiment Mercadona a la planta carrer del Passeig Comercial El Pallol

El Pallol, centre neuràlgic dels reusencs

El Pallol de Reus va ser el primer passeig comercial obert que integrava una zona comercial i residencial en un centre històric a Catalunya. Núñez i Navarro va culminar la recuperació del casc antic de la ciutat amb aquest centre comercial i urbà, que va néixer fa quinze anys i avui s’ha consolidat com a punt de trobada i espai icònic al mig del centre de la vila.

El Pallol_Mercadona_3El naixement d’El Pallol va suposar un canvi molt important per al centre històric de la ciutat. Per primer cop a Catalunya es combinava la recuperació d’una superfície comercial amb el desenvolupament d’un espai residencial, amb més de 160 habitatges. També s’hi creava una gran plaça de 1000 m2 i un ampli aparcament soterrani, amb més de 500 places. Un canvi radical al bell mig de la capital del Baix Camp.

Avui, aquest passeig comercial obert constitueix un referent lúdic i cultural per la ciutat de Reus. Hi tenen lloc tota mena d’esdeveniments, tant a la plaça d’Evarist Fàbregas i Pàmies com a la resta d’espais. Castellers, activitats esportives, fires i mostres, accions solidàries, concursos, concerts o activitats infantils, entre d’altres.

Així mateix, l’Hotel d’El Pallol, que té previst finalitzar les seves obres pròximament, suposarà també l’activació d’una activitat turística i empresarial al centre de la vila que complementarà l’actual oferta cultural i comercial del centre de Reus.