El projecte ajuda a nens i nenes amb problemes mèdics i ortopèdics, i incentiva la sostenibilitat mitjançant la recollida de taps de plàstic.

El Passeig Comercial El Pallol ha demostrat de nou el seu esperit més solidari i sostenible col·laborant amb el projecte de la Fundació SEUR “Tapones para una nueva vida®”, que té com a objectiu recollir taps de plàstic i recaptar fons per ajudar nens i nenes amb problemes mèdics i ortopèdics.

Tapones para una nueva vidaLa col·laboració del Pallol amb la Fundació SEUR és un exemple més de la clara aposta per la solidaritat i la sostenibilitat del Passeig Comercial de Reus. Amb aquesta iniciativa de reciclatge de taps de plàstic, El Pallol aporta el seu gra de sorra per ajudar aquells menors sense recursos a accedir a un tractament, intervenció quirúrgica, aparell ortopèdic o similar, no reglat a la sanitat pública, per tal de millorar la seva qualitat de vida. A més, la col·laboració garanteix la consecució d’un doble objectiu: donar una nova vida als nens i nenes que més ho necessiten i donar també una nova vida al plàstic dels taps, que és reciclat.

Els reusencs i reusenques podran col·laborar amb la iniciativa portant taps de plàstic dels tipus 2, 4 i 5, que inclouen els taps d’ampolles d’aigua, refrescos, tetrabrics, formatge d’untar, caixes de xiclets, pots de cacau, detergents , caputxons de bolígraf i tapes de bidons, entre altres productes. En canvi, no s’acceptaran càpsules de cafè, tapes de refrescos que s’utilitzen per tapar les begudes per emportar, taps de contenidors per portar menjar ràpid, de biberons i xumets, pistoles polvoritzadores, correctors, gotets dosificadors de medicaments, ni tampoc taps de productes que continguin elements tòxics.

Un projecte solidari i també sostenible

La iniciativa de la Fundació SEUR va començar l’octubre del 2011, quan la família de l’Iker, un nen bilbaí que necessitava un bipedestador de mobilitat infantil, va demanar ajuda per transportar milions de taps de plàstic a una planta recicladora per poder pagar-ne el cost. Des de llavors, gairebé 200 nens i nenes s’han pogut beneficiar del projecte de la Fundació SEUR i han accedit a tractaments mèdics no coberts pel sistema públic sanitari. A més, amb la col·laboració de centenars de voluntaris, empreses i organismes que hi han participat al llarg d’aquest període, s’han recollit més de 7.600 tones de taps.

A banda del vessant solidari, el projecte té una raó de ser sostenible, ajuntant així l’acció social amb la mediambiental. Des del naixement del projecte, i gràcies al paper que fa la planta recicladora, s’ha evitat l’emissió de CO2, principal gas causant del canvi climàtic.

“Tapones para una nueva vida®” sensibilitza organismes i persones perquè col·laborin en una acció social rellevant. De la mateixa manera, el projecte convida la societat a reciclar i cuidar el medi ambient realitzant el simple gest de guardar taps de plàstic.

Una de les garanties del projecte és la transparència en cada part del procés. Tant la Fundació SEUR com la planta recicladora ACTECO fan un control mensual de les tones de taps rebudes perquè el funcionament sigui totalment diàfan. Així mateix, la recicladora ACTECO abona directament a la família beneficiària la quantitat assignada, sense intermediaris en el procediment.